Segítse adója 1%-val a Sárkányölő Szent György Egyesület munkáját - Adószám: 18735714-1-13

Küldetésünk, céljaink

A rendvédelmi szervezetek állományának tagjai, különösen a speciális szolgálati ágakon dolgozók a folyamatos, magas fizikai és pszichikai megterhelés következtében gyakran, viszonylag fiatalon (általában a negyvenes éveikben) szolgálatra alkalmatlanná válnak. A szervezetek nem tudják őket tovább foglalkoztatni az eredeti beosztásukban és egyéb alternatívát sem tudnak kínálni. A parancsnokoknak a legtöbb esetben a leszerelés marad csak megoldásként, pedig a megszerzett képzettség, tudás és tapasztalat sok esetben felbecsülhetetlen értékű lehet a társadalom számára.

A rendvédelmi és fegyveres testületeknél bevezetésre került életpályamodell a fiatalon szolgálatra alkalmatlanná váló munkatársakról sok esetben nem tud gondoskodni, A Sárkányölő Szent György Egyesület az életpálya modell kiegészítéseként kíván a tagjai számára segítséget nyújtani. A konfliktus helyzet akkor merül fel az egyén számára, aki eddig egy testület megbecsült, értékes, aktív tagja volt, amikor, gyakorlatilag átmenet nélkül a civil szférában találja magát. A szervezetből kikerülve sokan talajt vesztenek, társadalmilag lecsúsznak, néhány esetben alkoholizmusba, öngyilkosságba menekülnek.

Az új közegben az eddigi normák, szabályrendszerek nem érvényesülnek, új szokások és szabályok veszik át azok helyét. Az ez idáig tanultak és tapasztaltak, a speciális szakismeret és az arra való igény, szakértő segítség hiányában nem könnyen találnak egymásra a versenyszférában.

A kényszernyugdíjazott illetve leszerelt szakemberek egy részét az őrző-védő és magán katonai cégek a világon mindenütt alkalmazzák, de ismereteink szerint sem Európában sem Észak-Amerikában nincs intézményesített megoldás a rendvédelmisek és katonák civil társadalomba való visszavezetésére.
A Sárkányölő Szent György Egyesület a fegyveres testületeknél szolgált szakemberek problémájára kínál hatékony megoldást.

Az Egyesület vezetői, tagjai, munkatársai között egyrészt a TEK jogelődjétől nyugállományba vonult szakemberek találhatók, akik saját bőrükön tapasztalták meg, hogy milyen egy "védett" környezetből kilépni az utcára, másrészt pszichológusok, jogi, gazdasági, humán erőforrás szakemberek, akik jól ismerik a versenyszféra lehetőségeit, és a tagoknak valós segítséget tudnak nyújtani az új környezetbe történő beilleszkedésben.

Az Egyesület alapítóinak sikerült a váltás, de szolidaritást érezve azok iránti, akiknek ez még nem sikerült, az egyesületben aktívan munkálkodva igyekeznek a segítséget kérőket támogatni.

Tagság

Tagjaink jogosulttá válnak képzéseinkre, értesítést kaphatnak állásbörzékről, illetve szakmai segítséget (pszichológus, jogász) biztosítunk számukra

  Tagsági regisztráció   Milyen előnyökkel jár?

Adományozás

Weboldalunkon, adományozásra is lehetősége van átutalással. Az átutalás részleteihez kattintson a Támogatás gombra.

  Támogatás   Átutalás részletei